вівторок, 15 травня 2018 р.

День відкритих дверей в Комунарському суді


 Автор - Лозовий Д., учень 9-В класу
       14 травня 2018 року, з метою підвищення правової освіти населення, покращення обізнаності учнів з судовими процедурами, судовою системою України в цілому,
підвищення відкритості та прозорості роботи суду, а в кінцевому результаті побудови довіри до правосуддя,
в Комунарському районному суді міста Запоріжжя для учнів дев’ятих класів школи був проведений «День відкритих дверей».    
        Діти познайомилися з головою районного суду – Фунжиєм Олександром Анастасовичем, який і розпочав захід та розповів про історію створення суду, його діяльність, спеціалізацію суддів, а також зазначив, що суд до здійснення правосуддя залучає присяжних, які є представниками народу. Голова суду пояснив дітям їх права та обов’язки, наголосив вік, з якого настає кримінальна відповідальність та про наслідки вчинення кримінального правопорушення неповнолітньою особою.
          Учням була проведена екскурсія приміщенням суду, під час якої вони оглянули робочі кабінети, зали судових засідань, архіву, стендів з додатковою інформацією, тощо.
          Прес – секретар – Коверник Ольга Миколаївна, виступила з презентацією та розповіла основні принципи судочинства, спрямовані на захист прав громадян та інтересів держави, ознайомила з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду.
           Відвідавши залу судових засідань, діти були присутні при розгляді показової модельної кримінальної справи, в якій самі приймали участь під головуванням судді-спікера: Холода Романа Сергійовича.
          В якості судді участь приймала Полякова Анна та в якості свідка участь приймав Лозовий Давид.
        Дітям також було продемонстровано роботу системи відеоконференцзв’язку.
        Наприкінці була проведена дружня бесіда, під час якої учні поділилися позитивними враженнями від зустрічі. Також діти задавали різноманітні питання, за результатами чого самі активні учні отримали подарунки у вигляді книжок. На згадку про зустріч було зроблено загальне фото з головою і працівниками суду.
Залишали приміщення суду школярі, сповнені приємних вражень від побаченого й почутого і з надією на нову зустріч, яка планується на осінь 2018 року.







Немає коментарів:

Дописати коментар