четвер, 7 квітня 2016 р.

Робота гуртка "Уміли ручки"


Автор - Ткаченко Г.В., учитель обслуговуючою праці
        Творчість – це світ навколо нас, це краса, що оточує людину з перших хвилин її земного буття, хвилює і бентежить людську душу,
намагається запалити бажанням до творення чогось нового, бо прекрасне завжди народжується в праці.

         Заняття в гуртку декоративно–прикладного мистецтва – це праця серця, дитячої душі, невичерпної фантазії і звісно працьовитих вправних рук. І саме результати праці гуртківців були представлені на виставці.
         Чудові сувеніри, обереги, яскраві браслети, мальовничі вітальні листівки, вони ніби наповнені теплом, сердечністю, доброзичливістю дітей, які їх створюють. Дуже гарні роботи були представлені дівчатами 5–х класів: Гопкало О., Заікіна Є., Шкурко Г., Батюта І. та ін. Дівчата зробили обереги для воїнів АТО.
         Саморобні іграшки Довбні А., Павленко К., вражали своєю оригінальністю, яскравою декоративністю. Ільніцька С. проявила свою творчість, фантазію при виготовлені пасхального набіру. Гринь М., Якіменко А., Геря О., Лещинська А. представили на виставку Янголів, яких подарували воїнам, для захисту їх від небезпеки.
         Гуртківці Оксамитна В., Дідух Д., Трушина В., та ін. учні 6–х класів, представили свої ляльки–мотанки – український оберіг. Основне призначення ляльки – оберігати свого власника та його будинок від неприємностей , приносити успіх у справах, сприяти добробуту.
       Учні 7–х класів – Зозуля З , Кірічок А., Коломоєць К., Халявка А. та ін. – виготовили різноманітні прикраси, аксесуари із чарівного бісеру. Це мистецтво не видається сумним та нудним , а приносить вихованцям гуртка радість та наснагу. І як результат роботи – красиві картини, декоративні квіти, аксесуари.
       Справжнім святом творчості була виставка робіт для учнів різного віку, виготовлених на уроках трудового навчання та в позаурочний час. Учні 8–х класів представили свої роботи у вигляді картин та ікон вишитих бісером. В ці роботи діти вкладали свою любов і талант.
        Найяскравішими були роботи: Антохової Д., Уссової А., Левади В., Красюкової К., Тістол Л., Хоменко А., Кабанової П., Федорець А., Касай Д. та ін..
         Існує такий вислів «розум дитини находиться на кінчиках пальців», а на уроках трудового навчання можна домогтися максимальної активності обох рук, розвивати м’язи пальців. І можливо ось ці вишиті картини стануть першою сходинкою на творчому шляху становлення майбутніх народних майстрів.
       На виставці також були роботи учнів 9–х класів, виконаних у техніці «Декупаж». Дівчата ознайомилися з цією технікою на уроках трудового навчання.
         Зараз мода на декупаж поширюється по світу як лісова пожежа – швидко і нестримно. Для того, щоб зробити найпростішу роботу, досить малюнка на тонкому папері, клею і лаку. Пару годин роботи, і ось перед вами замість баночки з–під кави – симпатична вазочка. Майстри своєї справи творять у цій техніці справжні шедеври. За допомогою декупажу реставрують стару потерту меблі, предмети декору: декоративні тарілочки, свічки, фотоальбоми, кухонні дощечки, лампи, шкатулки та інші предмети інтер’єру, а також взуття, сумки, одяг.
         Найкращі роботи були представлені учнями: Бровко К., Кленова А., Князева Є., Сніжко А,, Родіонова Д., Іващенко К., Лемешко А., Левіна Є , Печкурова Л., Коломоєць А., та ін.
       Були також роботи національно–патріотичного виховання. Це робота Гой А. – герб України, виконана в техніці «Канзаші»; Штанько І. та Мальцевої Є. – композиція «Квіткова країна» в техніці «Квілінг»; Москаленко Є. – заколка патріотична, а також картини Токаревої М. та Антохової Д. з патріотичною символікою, вишиті бісером.
     Роботи виконані руками юних майстринь доводять, що джерело творчості справжніх талантів – невичерпне.
        Бажаємо Вам творчих успіхів нашим юним майстриням! 


Немає коментарів:

Дописати коментар