вівторок, 1 березня 2016 р.

Гурток "Умілі руки"



     Практичні заняття з обслуговуючої праці плануються так, щоб учні розширювали і заглиблювали знання та уміння в роботі з текстильними матеріалами, нитками, пряжею, бісером та іншими матеріалами . Дуже важливо, щоб діти могли проявити творчість та фантазію при виконанні власних виробів.
В процесі виконання практичних робот у дітей розвивається відповідальність і гордість за свою роботу, пошана до праці інших. Уроки праці відкривають широкий простір для естетичного розвитку учнів, виховують у них терпіння, наполегливість, посидючість.
      Для удосконалення своїх знань та навиків, отриманих на уроках праці, дівчата 5 – 7 класів відвідують гурток «Умілі руки». У своїй роботі керівник гуртка Ткаченко Ганна Василівна використовує принцип від простого до складного. В процесі навчання діти не тільки отримують певні уміння, а й вчаться взаємодопомоги, дружбі, вмінню довести почате до кінця.
       Гуртківці минулих років приймають участь в міських виставках декоративно – прикладної творчості «Знай і люби свій край», «Таланти твої, Україна!», «Космічні фантазії». Дуже гарні роботи були представлені учнями: Токаревою М. (вишиванка, картина «Велика ведмедиця»); Красюковою К. (вишита картина «Маки»); Верлинською О. (вишита картина «Мальви») Антоховою Д. (картина, вишита бісером «Янгол»); Пономаренко М. (квіти з холодного фарфору); Хвальовою А. (вишита картина «Букет») та ін..
       Кожен рік до новорічних та пасхальних свят в школі проводяться виставки найкращих робіт учнів 5 – 9 класів, зроблених на уроках праці та роботи учнів гуртка «Умілі руки» . Діти вважають, що створене власними руками приносить їм особливе задоволення та радість. Найталановитіші учні нагороджуються грамотами та подяками. 

Токарева М. (вишиванка)
Красюков К. (вишита картина «Маки»)










Пономаренко М. (квіти з холодного фарфору)


Хвальова А. (вишита картина «Букет»)


 
 















 
 













                    






 







Немає коментарів:

Дописати коментар