вівторок, 14 лютого 2017 р.

Гурток "Умілі ручки" вітає з Днем закоханих!

       Усім давно відомо, що найдорожчий подарунок - це подарунок, зроблений своїми руками або подарунок ручної роботи.. Найпростіший подарунок — це, звичайно ж, листівка, яку можна зробити власноруч.
Такі листівки та сердечки з текстильного матеріалу з елементами вишивки підійдуть не тільки для другої половинки, але і стануть приємним сюрпризом для ваших друзів, подруг і рідних.
        На романтичному вечері в День Святого Валентина дуже доречні будуть ароматизовані свічки, а якщо їх немає, ароматні Валентинки із солоного тіста заповнять пробіл. Вони також стануть цікавим подарунком близьким людям. У традиційний склад тіста ми додамо трави, що володіють стійким приємним ароматом, наприклад, м’яту, мелісу або материнку. Замісити треба тісто з 200 грамів борошна, 200 грамів солі, дрібно розтертих між пальцями запашних трав і дуже холодної води, поступово додаючи її в тісто до отримання потрібної консистенції. Тісто має бути пружним і одночасно еластичним. Для додаткової еластичності вводимо в неї клей ПВА. Якщо вийшло рідкувате, знову просіваємо борошно і потроху додаємо, отримуючи потрібну консистенцію.     
        Можна сушити теплом в духовці або на батареї. Розфарбовування - це сама цікава, творча частина роботи. Найчастіше використовують акрилові фарби або гуаш. Зверніть увагу, що при фарбуванні сердечок гуашшю треба брати якомога менше води і якомога більше фарби, щоб тісто не розмокло.
      Коли сердечка підсохли, покриваємо обидві сторони акриловим лаком. Це допоможе уникнути фарбування одягу і речей тих, хто буде їх носити.
         Завершальним етапом буде навішування наших кулонів на красиву тонку стрічку або вузьку атласну стрічку.
        Дуже красиво виглядатимуть наші сердечка, якщо їх правильно оформити і упакувати в коробочки, кошики , та найголовніше, що вироби зроблені з любов’ю!
       Хай щастя і любов зігрівають вас не тільки в день Святого Валентина, але кожен день вашого життя!













   

Немає коментарів:

Дописати коментар